Vi älskar jeans och har ett stort sortiment med märken som Replay, Lee, Nudie, Diesel, Neuw och Boss

Tillsammans har vi över 30 års erfarenhet och hjälper dig gärna att hitta den perfekta modellen för just dig. Vi erbjuder allt från skinny till regular, 28 tum till 40 tum och längder från 30 till 36. Självklart lägger vi upp dina jeans kostnadsfritt när du köper dem hos oss.

 

Hösten 2019 kan vi presentera ett nytt jeansvarumärke  i butiken - REPLAY!
Det italienska varumärket är signifikant med schyssta tvättar o genomarbetade slitningar som görs för hand. Deras Hyperflex är en patenterad tvåvägsstretch och har slagit igenom stort då det näst intill ses som ett eget varumärke.

 

 

Denim – namnet på det välkända tyget som utgör våra jeans kommer från franskans serge de Nimes, där väverierna vävde det speciella tyget i staden Nimes.

 Trots de europeiska influenserna anser dock de flesta att jeansen utvecklades i mötet mellan handelsmännen Levi Strauss och Jacob Davies. De insåg att byxorna som guldgrävarna använde inte höll och behövde därför ta fram ett mer slitstarkt material med förstärkta fickor och nitar som kunde hålla dem på plats. De första jeansen såg mer ut som overaller, vars enda syfte var att stå emot de tuffa påfrestningar som guldgrävarna fick utstå. 

 Under 1950-talet utvecklades jeansen ytterligare och dragkedja som gylf blev ett alternativ. Jeansen blev populära bland unga och fick symbolisera rebellen, då de syntes i filmer där stjärnor som James Dean var klädda i jeans.

Idag bärs plagget såväl som i vardags till fest och utvecklingen av tyger,  slitningar och passformar fortgår ständigt.